Poštovanje!

I.T.B. je registriran obrt za internet usluge, dizajn i marketing. Dizajnom se bavimo od 1997. godine. Pokrenuvši 2000. godine web stranice o trudnoći i dojenčadi – www.trudnoca.net, iznenadili smo se vrtoglavom porašću posjećenosti spomenute stranice. I zato smo pomislili da internet na zaista dobar način može pomoći u odgoju i razvoju naše djece. Tako smo odlučili pokrenuti i ove web stranice, za stariju djecu i njihove roditelje.

S tehničke strane, ove su stranice pune interaktivnih obrazaca izrađenih u programskom jeziku ASP-u, poput “Mog dnevnika”, “Izrade vlastitih stranica”, “Razmjene iskustava”, “Dopisivanja”… u koje posjetitelji sami mogu upisivati podatke i time pridonijeti razvoju stranica i imati razloga za povratak na iste. Igrice i većina animacija izrađene su u FLASH-u, a neki dijelovi ovih stranica i u JAVI (izbornik, chat…). I sve to mi, mama i tata Burek, izrađujemo sami.

Roditelji mogu pročitati razne članke napisane od hrvatskih i svjetskih liječnika i stručnjaka, koje su nam ustupile neke izdavačke kuće.

Djeca mogu zaigrati igrice provjerene sa strane pedagoga i psihologa. Na zanimljiv način, promatrajući kako naš junak Točkica uči svoje prijatelje Darića i Tinku i sama će naučiti puno toga (strane jezike, životinje, zemljopis, boje, oblike…).

Osim tih sadržaja, imamo i foto-album, objavljujemo dječje radove, rječnik pojmova, forum, testove znanja… sve ono što stranice čini dinamičnim i u čemu roditelji i djeca mogu pronaći svoj doprinos.

Za inspiraciju u crtanju i izmišljanju likova i priča uvelike zahvaljujem svom, sada 22-mjesečnom sinu Tinu, koji mi zahvaljujući svojoj bujnoj mašti i “brbljivosti” naziva kreirane likove, sugerira stvaranje novih, započinje priče koje se naravno, još malo dorade… I zato vjerujem kako se ovakav sadržaj dopada i ostaloj djeci, jer moj je glavi pomagač i sam dijete.

Puno pozdrava,
mama i tata Burek
I.T.B.